Next Level Strategie

Next Level – teljes sebességgel

Vállalatunk új stratégiája 2022-ben „tesztüzemmel” indult útjára, míg 2023 már a tervek megvalósításának éve volt. Mely célkitűzésekkel, milyen eredményekkel, részsikerekkel és tanulságokkal zártuk az évet? E kérdésekre a hajózás világából kölcsönzött hasonlatoktól sem mentes összefoglalóban adjuk meg a válaszokat, melyeket Erich Auer stratégiai területi vezető gondolatai tesznek teljessé.

2022. március

Útra keltünk. Üzleti modellünket továbbfejlesztve új irányok felé bontottunk vitorlát. Megszületett Next Level stratégiánk, mely iránytűként szolgál számunkra a járműipari transzformáció hullámzó tengerén. Követjük víziónkat, küldetésünk világos. A keretfeltételek, ahogy Must-Winjeink tartalma, megingathatatlanok, hiszen azokat a feladatokat jelölik ki, melyekért nap mint nap dolgozunk a végső győzelemig. Egyre több segítő kéz akad a fedélzeten, és minél többen vagyunk, annál könnyebb az előrehaladás, erősödik a motiváció, nő az elköteleződés.

2023. december

A változás szele… hol egyik, hol másik oldalról támad széllökéseivel, olykor kételyt ébresztve bennünk, hogy biztosan jó irányba haladunk-e. De tudjuk, egy állandó van csak az életben, ez pedig a változás maga. Így nem ingunk meg, töretlenül haladunk a jövőképességünk felé vezető úton, nem félve időnként megkérdőjelezni döntéseinket, eredményeinket, végső soron  önmagunkat. Hiszen így léphetünk folyamatosan a következő szintre.

A Next Level 2023-as mérlege

Stratégiánk érett felnőtt korba lépett. Míg a 2022-es év a próba időszaka volt új formátumok bevezetésével, új tartalmak kipróbálásával, a Must-winek körvonalazásával és menetrendjük megtervezésével, addig 2023-ban a megvalósításé volt a főszerep. Idén már dedikált büdzséből gazdálkodtak a szereplők, melyből konkrét intézkedéseket valósíthattak meg. A legtöbb esetben még zajlik a munka, ám számos folyamat ért el kézzel fogható eredményeket, mérföldköveket.

Number 1

Digitalizáció

Ezen Must-Winünk keretében 2023-ban – a terület legnagyobb eredményeként – létrejött vállalatunk digitális ökoszisztémája. Digitális gondolkodás, digitális érettség vonatkozásában egy év alatt rengeteget haladtunk előre.

Megítélés

30 éves jubileumunk alkalmából megragadtuk az alkalmat, hogy erősítsük reputációnkat, és formáljuk vállalatunk imázsát. Vezetőinkkel és szakértő munkatársainkkal definiáltuk azokat a tartalmakat és üzeneteket, melyek meghatároznak minket, melyek fontosak jövőnk szempontjából, melyek segítségével vállalatunk határain túl is támogató odafigyelésre számítunk. Részletes cselekvési tervet dolgoztunk ki, a folyamat pedig az év végi összegzésre konkrét, számszerűsíthető eredményeket hozott

Number 2
Number 3

Pénzügyi teljesítmény

Stratégiánk új, hatodik célkitűzése, melyet 2023-ban definiáltunk, kibővítve már létező céljainkat. Melyek az Audi Hungaria számára a következő évek kiaknázható és egyben kiaknázandó lehetőségei? Miben rejlik eredményességi potenciál? Nem csupán megszorításokról, spórolásról van tehát szó, hanem olyan további területek feltérképezéséről, ahol sikeresek lehetünk, ezzel jelentősen javítva vállalatunk jövőképességét.

Közös a siker

A stratégia nem csak nagyköveteink, explorációs csapataink, Must-winjeink szintjén valósul meg, üzleti területeink szintén kiveszik a részüket a munkából. Az immár másodízben megtartott öt „területi stratégiai napok” esemény tanulságaként büszkén elmondhatjuk: üzeneteink mindenkihez elértek, munkatársaink aktívan elkezdtek dolgozni a közös célokhoz való saját hozzájárulásukon. Közülük is kiemelkednek a Műszaki Fejlesztés fantasztikus eredményei, ahol a szolgáltatások portfóliójában valódi szintlépés történt. Kimagasló kompetenciáikra épülő fejlesztő tevékenységük már a komplett hajtásrendszerre kiterjed, ezzel komoly tényezőként hívták fel magukra a nemzetközi figyelmet. Rendszerszerű gondolkodásukkal, proaktivitásukkal élettel töltötték meg a Next Levelt, lendületet vittek a közös munkába.

Number 4
Next Level 2

Újabb mérföldkő

2023 legkiemelkedőbb történése kétségkívül az új PPE-hajtás sorozatgyártásának indulásával egybekötött jubileumi esemény volt. Itt több száz meghívott vendégünk számára vált érezhetővé a Next Level, mely áthatotta a fantasztikus kulturális programokat, a XXI. századi színpadi show-t. Next Level Gallery kiállításunkon mindenki első kézből tapasztalhatta meg az Audi  Hungaria szolgáltatási és termékportfólióját, múltunkat, jelenünket, jövőnket.

A kapocs

Elmondhatjuk, hogy stratégiánk már megérkezett munkatársainkhoz, ami a folyamat egyik legfontosabb célja s egyben hozadéka is. Számos különböző csatornán közvetítjük feléjük üzeneteinket, bevonjuk őket a stratégiaalkotás és -megvalósítás folyamatába. Interjúk, videók, Mynet, Yammer, LinkedIn tartalmak… széles a paletta. A fő fókusz mégis a személyes interakciókon van, hiszen a stratégia forgataga, lendülete akkor ragad magával igazán, ha személyesen is átéled, testközelből megtapasztalod.

Az év során

0 stratégiai

eseményt tartottunk, és

0 embert

értünk el közvetlenül. Bár ez soknak hangzik, közel

0 munkatársunk

teljes bevonásáig még van tennivalónk.

A visszajelzések

Egész stratégiai rendszerünk a visszajelzéseken alapul. Számos helyen magában hordozza a feedback lehetőségét, így tudjuk folyamatosan optimalizálni folyamatainkat, tartalmainkat. Nyitottak vagyunk a változtatásra, számos helyen nyúltunk bele a folyamatba, ott és akkor, amikor szükség volt rá; így például egy tópari csapat- és autóépítő workshop alkalmával. Mert a Next Level úgy válik élővé, ha rugalmasan kezeljük.

Mit tanultunk idén?

Next Level stratégiánk klasszikus értelemben vett funkciói mellett tanulási folyamat is. Szükséges, hogy megkérdőjelezzük magunkat, más irányokat, lehetőségeket ismerjünk meg, rákérdezzünk a miértekre, hiszen nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani a problémákat, amivel generáltuk őket. A 2023-as év újabb kihívás volt, de egyben ajándék is. Ajándék, mert 30 éves jubileumunk alkalmával számos lehetőség adódott Next Level törekvéseink felhangosítására. Kihívás, mert előre nem látott nehézségeket oldottunk meg, fenntartottuk a motivációt, és válaszokat adtunk olyan kérdésekre, amelyek nekünk is fejtörést okoztak. De akkor most jó irányba haladunk? Nem bűn ezt folyamatosan megkérdőjelezni, és irányt váltani, ha szükségesnek látjuk… Megtanultunk a határainkon túlra tekinteni, külső impulzusokat fogadni, inspirálódni, területeket átfogóan együtt bevonni, gondolkodni, együttműködni.

Megyünk előre!

Mit hoz a jövő? Megértünk rá, hogy kérdéseket tegyünk fel. Eljött az ideje, hogy visszatekintsünk és megvizsgáljuk folyamatainkat. 2024-ben önkritikusabbak leszünk, ezúttal a hatékonyság kerül a fókuszba. A következő logikus lépés elért eredményeink vizsgálata lesz. És folyamatosan kérdéseket teszünk fel: vajon a helyes úton haladunk céljaink elérése felé? Hatékonyak a kezünkben lévő eszközök, és a megfelelő módon használjuk rendelkezésünkre álló forrásainkat? A jövő tehát a hatékonyság kontrollját hozza, miközben – egy kis játékosságot csempészve a stratégiai folyamatba – továbbra is fenntartjuk munkatársaink motivációját, elkötelezettségét, közösségünk irányába pedig megnyitjuk a közvetlen csatlakozás csatornáit.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.